Українська плодово-ягідна продукція поступово витісняє імпортну

Динаміка імпорту-експорту плодово-ягідної продукції в Україні протягом останніх семи років зазнала суттєвих змін, про це розповіла в інтерв’ю AGRO.FM завідувач відділом наукових досліджень з економіки Інституту садівництва НААНУ Людмила Барабаш.

Якщо обсяг імпорту в 2010 році становив 250 тис тонн, втч яблучний сік 8,9 тис. т, кісточкові -43 тис т, горіхи грецькі- 4,9 тис т яблука, груші – 207,1 тис т, то в 2017-му –  загальний обсяг ввезеної продукції становив близько 90 тис. тонн. Це пояснюється тим, що продукція вітчизняних українських виробників стала витісняти імпортну. В той же час обсяг експорту також знизився. Сім років тому він становив трохи більше 200 тис т, торік – близько 140 тис т. Українські виробники експортували у 2017-році 5,9 тис т ягід, 62,5 тис тонн соків, 11 тис т кісточкових, 30,9 тис т грецьких горіхів, 23,7 тис т яблук.

Інфоіндустрія